Τρείς

Τρείς Νέες Δράσεις Ψηφιακής Αναβάθμισης

Τρείς νέες δράσεις ξεκίνησαν από τις 11 Ιουνίου για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων όλων των κλάδων.

More...
Κύκλος

Κύκλος Προγραμμάτων Training & Consulting

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η εταιρεία μας έχει σχεδιάσει ειδικά εκπαιδευτικά εταιρικά προγράμματα, "παντρεύοντας" εκπαίδευση και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

More...
ΝΕΟΣ

ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Ν4399/2016

Στις 15 Δεκεμβρίου 2017 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο, στο πλαίσιο του 2ου κύκλου του καθεστώτος ενίσχυσης…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ “Ψηφιακό Βήμα”  που δίνει 50% επιδότηση με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων.

Προϋπολογισμός

Οι προϋπολογισμοί των επενδυτικών σχεδίων ανέρχοται από 5.000 € έως 50.000 €.

Δικαιούχοι της Δράσης

Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης να έχουν κλείσει τουλάχιστον δύο πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και τηρούν βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας μέχρι τις 31.12.2017, μορφής ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ΑΤΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ & ΝΕΠΑ.

Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει:

 • Να εμφανίζουν την τελευταία τριετία, τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων.
 • Να προσκομίσουν κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης αποδεικτικά στοιχεία εξασφάλισης σε ποσοστό τουλάχιστον 60% της ιδιωτικής συμμετοχής του επενδυτικού σχεδίου.
 • Να έχουν ΚΑΔ (Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας) επιλέξιμο.
  (Δείτε εδώ τους ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΥΣ ΚΑΔ)

Επιδοτούμενες Δαπάνες

 • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας), απαραίτητου για τη λειτουργία της επιχείρησης και την εξασφάλιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 • Προμήθεια – παραμετροποίηση & παροχή υπηρεσιών υποστήριξης λογισμικού.
 • Ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) με απαραίτητα χαρακτηριστικά:  2 τουλάχιστον γλώσσες, mobile responsive, λογισμικά παραγγελιοληψίας, αποθήκευσης και ηλεκτρονικών πληρωμών.
 • Ανάπτυξη/Αναβάθμιση ιστοσελίδας (website) με χαρακτηριστικά: 2 τουλάχιστον γλώσσες, mobile responsive, προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ.
 • Υπηρεσίες που αφορούν : φιλοξενία (hosting, collocation), σύνδεση στο διαδίκτυο, ψηφιακή διαφήμιση (Google ads, facebook ads),Παρουσία στα Social media
 • Aνάπτυξη ψηφιακού υλικού διαφήμισης, ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας, μεταφορά δεδομένων ή παραμετροποίηση λογισμικού.
 • Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (νέο προσωπικό).

Ψηφιακή Κατάταξη Επιχείρησης

Πριν τον σχεδιασμό του επενδυτικού σχεδίου, θα πρέπει να συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο για να αποτυπωθεί η υφιστάμενη ψηφιακή της κατάσταση (εξοπλισμός ΤΠΕ τελευταίας τριετίας, λογισμικό, ψηφιακές υπηρεσίες, λοιπά στοιχεία ΤΠΕ).

Μπορείτε να βρείτε το το ερωτηματολόγιο εδώ

Με βάση την ψηφιακή της κατάσταση κατατάσσεται αυτόματα σε μία από τις τέσσερις (4) ψηφιακές βαθμίδες που ορίζουν τα επίπεδα ψηφιακής ωριμότητας σύμφωνα με την αναλυτική Πρόσκληση.

Το επενδυτικό σχέδιο θα πρέπει να στοχεύει στην ψηφιακή αναβάθμιση της επιχείρησης τουλάχιστον κατά 1 βαθμίδα.

Προθεσμίες Υποβολής

Από 11/6/2018 έως 17/9/2018.

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες για να αξιολογήσουμε και να σχεδιάσουμε το Επενδυτικό σας Σχέδιο που θα καλύπτει τις ανάγκες σας και θα γίνει το επόμενο “Ψηφιακό Βήμα” της επιχείρησης σας.

More in this category: Ψηφιακό Άλμα